Bli medlem

Knuten till S:ta Eugenia?

S:ta Eugenia församlings geografiska område omfattar Norrmalm, Gamla stan, Kungsholmen, delar av Östermalm samt delar av de nordvästra förorterna. Alla registrerade katoliker som bor inom detta område* räknas som medlemmar i vår församling. Men många som bor på annat håll i Stockholm går i S:ta Eugenia kyrka och har sin andliga hemvist hos oss. Som registrerade blir de dock medlemmar i de katolska församlingar där de är bosatta.

Det har länge funnits en möjlighet att bli ”VÄN” till vår församling. I praktiken har det inneburit att man fått församlingsbladet hemskickat. För de som vill ta ytterligare ett steg i närmandet till S:ta Eugenia finns möjligheten att bli ”KNUTEN”. Då får man även rösträtt i församlingsvalet, samtidigt som man avsäger sig rösträtten i den församling där man är skriven. För de som kandiderar till Kyrkorådet finns kravet att vara ”KNUTEN”.

Av förklarliga skäl blir det ofta krångligt med de tre kategorierna medlem, vän och knuten, särskilt i samband med val och andra omröstningar. Inte så sällan upptäcks att ”vanliga vänner” har röstat, och dessvärre blir deras röster då ogiltigförklarade.

I fortsättningen kommer församlingen enbart ha ”MEDLEMMAR” och ”KNUTNA”. Vi uppmanar alla vänner att fylla i blanketten. Ansökan om att bli knuten kan enkelt laddas ner från vår webbplats eller hämtas direkt från expeditionen. Det går också bra att få blanketten hemskickad.

* Sök gärna i högerspalten med ditt postnummer på stiftets webbplats för att få veta vilken församling du tillhör.

HITTA DIN NÄRMSTA KYRKA ELLER församling

Sök med ditt postnummer på stiftets webbplats för att få veta vilken församling du tillhör.

För att bli knuten till församlingen

Blankett för att bli knuten till församlingen [Pdf, 63 kB]

Ge en gåva och gör skillnad!
 kr. 
Personlig Information

Kreditskortsinformation
Detta är en säker SSL-krypterad betalning.

Faktureringsuppgifter

Donationstotal: 100 kr.