Gemenskap i Kristet Liv

GKL -
GEMENSKAP I KRISTET LIV

Gemenskap i Kristet Liv (GKL) är en världsvid andlig gemenskap för lekfolk i den katolska kyrkan. Gemenskapens källa är Ignatius av Loyolas andliga övningar. Medlemmarna är män och kvinnor i alla åldrar och med olika utbildnings- och yrkesbakgrund.

Medlemmarna i GKL vill ta sin tro på allvar och försöker förverkliga den i vardagen som enskilda eller i sina familjer. Man träffas regelbundet i smågrupper för att utbyta erfarenheter och stödja varandra på var och ens personliga vandring. Medlemmarna försöker tillsammans upptäcka Guds agerande i var och ens vardagsliv och eftersträvar att fatta beslut och handla med den helige Andes hjälp.

GKLs rötter ligger 400 år tillbaka i tiden då jesuiter började grunda lekmannagrupper, vars medlemmar ville leva med utgångspunkt i Ignatius av Loyolas spiritualitet. Ännu idag stöttar jesuitorden GKL.

I Sverige startades GKL år 2013. Det finns för närvarande nio grupper i Stockholm, med S:ta Eugenia som bas, två i Göteborg samt en Zoom-grupp.

Är du intresserad av att veta mer om GKL kan du läsa mera på deras hemsida, skicka ett mail eller kontakta Henrik Ström nedan.

Visions of Ignatius, 1617–18, Peter Paul Rubens

Henrik Ström

Vad är GKL?

Gemenskap i Kristet Liv kan vara något för dig om du:

GKL:s hemsida

Ge en gåva och gör skillnad!
 kr. 
Personlig Information

Kreditskortsinformation
Detta är en säker SSL-krypterad betalning.

Faktureringsuppgifter

Donationstotal: 100 kr.