Ledig tjänst: S:ta Eugenia församling söker ekonomichef

Ledig tjänst: S:ta Eugenia församling söker ekonomichef

 

 

 

 

 

 

Söker en serviceinriktad

Ekonomichef med personalansvar

S:ta Eugenia församling grundades 1837 och är Sveriges största och äldsta katolska församling. Den sträcker sig från Stockholms innerstad ut till de nordvästra förorterna vilket medför mångskiftande social profil bland dess ca 10 700 medlemmar. Nuvarande kyrkan med sitt läge vid Kungsträdgården i centrala Stockholm välkomnar till andlig gemenskap och är en mötesplats med ett rikt och skiftande utbud av verksamheter. S:ta Eugenia vill vara ett katolska kyrkans skyltfönster mitt i Stockholm.

 

BAKGRUND

Församlingen har 14 anställda och därtill präster och ordenssystrar med mångskiftande uppgifter. De anställda arbetar självständigt och tillsammans samverkar de i team med olika delar av församlingen som har ca 450 aktiva volontärer. Dessutom planerar församlingen inför en omfattande renovering av sin fastighet.

Personalomsättningen bland de anställda är låg men församlingen befinner sig i en fas med ett antal stundande pensionsavgångar. Församlingen söker därför en ekonomichef med personalansvar.

UPPDRAGSBESKRIVNING

Du rapporterar direkt till kyrkoherden och ska arbeta i nära samverkan med honom. Inom ramen för arbetet förväntas du ta initiativ och beslut i stora och små frågor. Tillsammans med kyrkoherden ansvarar du för både de strategiskt långsiktiga frågorna och de dagliga utmaningarna.

Församlingen omsätter ca 15 mkr årligen och som ekonomichef har du det slutgiltiga ansvaret för planering och uppföljning av församlingens budget. Du ansvarar även för det administrativa arbetet som exempelvis månadsavstämningar, rapporter, kund- och leverantörsfakturering, avtalsfrågor, lönesamtal, löneadministration, rekrytering och upphandlingar. Du leder arbetet med redovisningen men har hjälp av en redovisningsbyrå.

Du ansvarar för kontakterna med både interna och externa parter såsom katolska stiftet, andra katolska organisationer, leverantörer, entreprenörer, projektledare, samt med församlingens revisorer. Uthyrning av ett antal lokaler är en av församlingens större verksamheter och du representerar församlingen som hyresvärd. Du ansvarar även för planering av fastighetsekonomin och finansiella placeringar – med stort stöd av församlingens Finansutskott.

HUVUDSAKLIGA ANSVARSOMRÅDEN

  • Församlingens ekonomi
  • Rapportering
  • Fastighetsfrågor
  • Lön
  • Personaladministration
  • Kanslichef

LÄMPLIG BAKGRUND

För att lyckas i rollen ska du ha relevant utbildning och gärna erfarenhet som ekonomichef. Du bör ha flera års arbetslivserfarenhet inom områden relevanta för tjänsten och gärna också ha erfarenhet av ideella organisationer och/eller församlingar/kyrkor. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Det är dessutom meriterande om du har erfarenhet av att vara beställare och/eller projektledare. Vi ser helst att du har erfarenhet av personalansvar.

Vi söker dig som är van vid att arbeta självständigt och kan balansera kraven på effektivitet och kvalitet samt har intresse av att arbeta konstruktivt med utveckling och förändring i samverkan med andra. Viktiga personliga egenskaper är lyhördhet och mod att fatta beslut. Du har även god förmåga att prioritera, planera och följa upp på ett tillitsfullt sätt. Du har ett genuint intresse för att leda och skapa såväl goda arbetsförhållanden som förutsättningar för medarbetarnas och församlingens fulla potential. Du bör dela katolska kyrkans värdegrund.

Tjänsten är på heltid. Tillträde senast 1 augusti 2024.

Ansökan och CV lämnas per mejl eller skriftligen till:
Kyrkoherde Dominik Terstriep S.J., Kungsträdgårdsgatan 12, 111 47 Stockholm
Email: kyrkoherde@sanktaeugenia.se
Urval och intervjuer sker löpande.
För vidare information: Kontakta nuvarande Ekonomichef och personalansvarig Alfonso Aparicio Segercrantz, 08-505 780 04 eller kyrkoherde Dominik Terstriep, 08-505 78 007

PDF-dokument HÄR.

Ge en gåva och gör skillnad!
 kr. 
Personlig Information

Kreditskortsinformation
Detta är en säker SSL-krypterad betalning.

Faktureringsuppgifter

Donationstotal: 100 kr.