GUDS ISRAEL? I profeternas spår genom omstritt land. Torsdagen den 8 februari.

GUDS ISRAEL? I profeternas spår genom omstritt land. Torsdagen den 8 februari.

Peter Halldorf, författare, pastor i pingströrelsen, redaktör för tidsskiften Pilgrim, talar kring sin nya bok om hur  det bibliska Israel, staten Israel och det ”andliga Israel” förhåller sig till varandra.

Torsdagen den 8 februari, Stora Salen i S:ta Eugenia kl 19.

Temat i peter halldorfs nya bok är hur det bibliska Israel, staten Israel och det ”andliga Israel” förhåller sig till varandra. Den har formen av en resedagbok, skriven under några vistelser i Israel och Palestina i samband med att författaren studerar den bibliska profetlitteraturen.
Läsningen av de hebreiska profeterna blir i denna bok resonansbotten i ett försök att förstå den alltmer eskalerande konflikten mellan israeler och palestinier. Det sätt på vilket många i kristenheten kategoriskt tagit ställning för det ena eller andra folket, har skapat så starka låsningar att det blivit svårt att föra öppna och respektfulla samtal. Vilka vägar och förhållningssätt kan i dag bidra till förståelse och försoning? Den frågan utgör ledmotivet i den bok som författaren presenterar i S:ta Eugenia den 8 februari kl 19.00.

PDF-Affisch HÄR.

Ge en gåva och gör skillnad!
 kr. 
Personlig Information

Kreditskortsinformation
Detta är en säker SSL-krypterad betalning.

Faktureringsuppgifter

Donationstotal: 100 kr.