Församlingsnyheter

KOLLEKT

Första Heliga Kommunion25 och 30 maj
Konfirmation – 8 juni

Kollekten vid barnen första heliga kommunion och ungdomarnas konfirmationen går i år till den katolska församlingen Lomnicka i Slovakien. Lomnicka är en by med en nästan helt romsk befolkning. Invånarna är fattiga och många är arbetslösa. Tillsammans med kyrkoherden leds församlingsarbetet av systrar från S:t Franciskus Skolsystrar.

Församlingen försöker ge barnen ett bättre liv och en bättre framtid. Skolsystrarna är lärare i byns skola. De arbetar också som socialarbetare. Varje år ordnas en veckolång resa för de romska barnen till någon ort i Slovakien. Man vill att barnen under en tid ska få komma bort från sin vanliga, grå miljö. Men lika viktig är att ge barnen en möjlighet till fördjupning i sin katolska tro och identitet.

S:ta Eugenia församling har lämnat ekonomiskt stöd till Lomnicka i flera år. genom Katastrof- och utvecklingskontot.

Ge en gåva och gör skillnad!
 kr. 
Personlig Information

Kreditskortsinformation
Detta är en säker SSL-krypterad betalning.

Faktureringsuppgifter

Donationstotal: 100 kr.