Församlingsnyheter

Pater Josef Höfner S.J. har avlidit

Jesuitpater Josef Höfner har avlidit

Jesuitpater Josef Höfner har avlidit Askonsdagen kl 23.50 på Stockholms Sjukhem, försedd med Kyrkans heliga sakrament.

Han föddes den 10 november 1957 i byn Moosthann utanför Landshut i Bayern och inträdde i Jesuitorden 1981. Efter tio år lång utbildning vigdes han till präst 1991 i S:ta Eugenia församling i Stockholm och var verksam där som kaplan fram till 2001.

Mellan åren 2001 och 2011 var han kaplan respektive kyrkoherde i S:t Lars församling i Uppsala. År 2011 återvände p Josef till S:ta Eugenia församling och arbetade pastoralt med förrättningar, själavårdssamtal, kursverksamhet och mycket annat.

Det är med stor sorg som hans medbröder i Jesuitorden och många församlingsmedlemmar tvingas acceptera p Josefs alltför tidiga bortgång. Att han var en mycket uppskattad präst och människa märktes inte minst de senaste månaderna då han under sjukdomstiden tog emot en strid ström av besökare.

Den helige Pierre Favre (1506-1546), som var en av de första jesuiterna, var ett av p Josefs favorithelgon. Det var inte minst Pierre Favres böneliv och relationen mellan den jordiska och himmelska kyrkan som p Josef uppskattade i Favres andliga liv. Nu är p Josef själv en del av den himmelska kyrkan.

Requiescat in pace – Må han vila i frid!

Jesuiterna i S:ta Eugenia församling

Ge en gåva och gör skillnad!
 kr. 
Personlig Information

Kreditskortsinformation
Detta är en säker SSL-krypterad betalning.

Faktureringsuppgifter

Donationstotal: 100 kr.