Team Eugenia

TEAM EUGENIA –
VÄRME TILL MÄNNISKOR

TEAMETS VERKSAMHET OCH KALLELSE

Teamets uppgift är att ge värme, både andligen och lekamligen till människor, i första hand kvinnor, i prostitution som finns på Malmskillnadsgatan. Det sker genom närvaro, samtal och vänlighet, samt i form av varma drycker, smörgåsar och kaffebröd. Genom denna närvaro hoppas vi förmedla Guds kärlek och hopp samt leva evangeliet. Det är en kallelse utförd på uppdrag av vår kyrkoherde och därmed sanktionerad även av församlingen. Verksamhetens kärna är vår relation till Gud, kvinnorna på gatan, medlemmarna inom teamet och församlingen.

Vårt primära uppdrag är att vara medmänniskor genom att se med Kristi kärlek på de vi möter och bemöta dem med värdighet och som jämlikar. Vi delar också deras utsatthet genom att vara på gatan och utsätta oss för gatulivet, mörkret och kylan. De möten vi benådas med på gatan hoppas vi leder både oss och de vi möter närmare Gud.

Teamet serverar kaffe på Malmskillnadsgatan varje lördag med undantag för sommarsemestertiden. Vanligtvis är det tre personer per kväll som gör tjänst. En person har ansvaret för kvällens verksamhet, inköp och hämtning av bröd som skänks av Pressbyrån. Drycker, smörgåsar m.m. tillreds i kyrkan och sedan går team-medlemmarna upp till gatan. Mellan klockan 21.00 och midnatt pågår serveringen. Därefter återvänder teamet till kyrkan, diskar och ställer i ordning. Bön inleder och avslutar kvällen.

TEAMETS HISTORIK

2005 startade Jennifer Bullington verksamheten i Sankta Eugenia, inspirerad av Clara-teamet i S:ta Clara kyrka, Svenska kyrkan. De har bedrivit denna verksamhet sedan 90-talet. Clara-teamet fick sin färgstarkaste medlem 1996 i Elise Lindqvist, som levt i missbruk och som haft egen erfarenhet av att vara prostituerad. Efter över 40 år i missbruk blev Elise, då hon var ca 60 år, frälst och gick efter ca ett år in i Clara-teamet. Hon har nu stått på Malmskillnadsgatan med sitt team sedan dess och är en institution, känd som ”morsan” bland kvinnorna på gatan. Nästan varje fredagskväll finns Clara-teamet ute på Malmskillnadsgatan. Jennifer och Elise träffades på pendeltåget och en vacker vänskap uppstod. Jennifer började snart delta i Clara-teamets verksamhet, vilket hon fortsatte med tills hon startade Eugenias eget team.

Jennifers vision var att Sankta Eugenia skulle komplettera Clara-teamet och vara i tjänst på lördagar. Teamet startade med en lördag i månaden, med undantag för juli och augusti. 2009 hade teamet växt i antal så att det var möjligt att vara ute varannan lördag och sedan hösten 2012 är vi ute varje lördagskväll under terminerna. Teamet består för det mesta av 10–15 medlemmar.

Ki Vesterberg

Team Eugenia – korta fakta

Team Eugenia startades 2005 av Jennifer Bullington, inspirerad av Clara-teamet i S:ta Clara kyrka.

Teamet serverar varma drycker, smörgåsar och kaffebröd på Malmskillnadsgatan varje lördagkväll, 21.00 till midnatt.

Uppehåll görs under sommarsemestern i juni och juli.

Teamet består för det mesta av 10–15 medlemmar och de delar på arbetet med att köpa och hämta bröd, tillreda drycker samt diska och ställa iordning efter servering.

Om Clara-teamet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ge en gåva och gör skillnad!
 kr. 
Personlig Information

Kreditskortsinformation
Detta är en säker SSL-krypterad betalning.

Faktureringsuppgifter

Donationstotal: 100 kr.