Att öva sig. Med Ignatius av Loyola. Bokpresentation av jesuitpater Dominik Terstriep om hans nya bok. Söndagen den 19 november.

Att öva sig. Med Ignatius av Loyola. Bokpresentation av jesuitpater Dominik Terstriep om hans nya bok. Söndagen den 19 november.

19 nov.     Att öva sig. Med Ignatius av Loyola. Bokpresentation av jesuitpater Dominik Terstriep om hans nya bok. Stora Salen kl 12:15. Bokförsäljning i samband med presentationen.

Att öva sig är en livslång uppgift för alla dem som tror och hoppas på att förändring till det bättre är möjligt. Många ting i livet kan vi bara uppnå genom övning, och faktum är att vi kan öva oss ända till slutet, tills den sista övningen kvarstår: att acceptera den oundvikliga döden.

Det som gäller livet över lag gäller också för det andliga livet. Att öva sig betyder här att genom konkreta handlingar allt djupare växa in i förståelsen av och gemenskapen med den treenige Guden, och att leva ett liv som står i samklang med tron på Jesus Kristus. Ignatius av Loyola (d. 1556), jesuitordens grundare, skrev en bok som har den enkla titeln Andliga övningar – en sorts systematisering av hans andliga erfarenheter. Jesuitpater Dominik Terstrieps nya bok Att öva sig med Ignatius av Loyola (Artos 2023) följer dess inre dynamik och försöker förmedla den på ett jordnära sätt, med hjälp av Bibeln och kyrkans andliga och teologiska tradition.

PDF-affisch HÄR.

Ge en gåva och gör skillnad!
 kr. 
Personlig Information

Kreditskortsinformation

Faktureringsuppgifter

Donationstotal: 100 kr.