Katolskt Forum

Programverksamheten i S:ta Eugenia – kurser & föredrag

Katolskt Forum är S:ta Eugenias föredrags- och kursverksamhet som initierar och genomför program inom teologi, kyrka, samhälle, filosofi, litteratur och konst. Den äger rum i församlingens lokaler på Kungsträdgårdsgatan i Stockholm.

Idén med ett katolskt forum är att främja en dialog mellan kyrka/församling och storstadspulsen utanför. Verksamheten riktar sig både utåt omvärlden och inåt kyrkan. Den vill vara just ett forum för tanke- och meningsutbyte; ett forum där skilda ståndpunkter och meningar på ett seriöst men förbehållslöst sätt kan komma till uttryck.

Prästerna i Eugenia-församlingen tillhör jesuitorden. Detta ger församlingen och programverksamheten en ”jesuitisk anda” där kunskap och utbildning är centralt.

NU LIVESÄNDS MERPARTEN AV KATOLSKT FORUMS FÖREDRAG!

DET HÄNDER PÅ KATOLSKT FORUM

Previous slide
Next slide

HÖSTEN 2023

Går det att häda om ingenting är heligt?

Efter de uppmärksammade koranbränningarna har från många håll uttryckts en önskan att återuppväcka den hädelselagstiftning, eller lag om trosfrid, som i Sverige avskaffades 1970. Är det en väg framåt eller att alltför lättvindigt ge upp en del av yttrandefriheten?

Medverkande: Göran Rosenberg, Lena Andersson och jesuitpater Fredrik Heiding.
Samtalsledare är Stina Oscarson, dramatiker och kulturskribent.
21/9 kl 19.00

Om döendets vardag

Vi kommer alla någon dag att dö. Många tränger undan tankar på döden, många fruktar den. Mikaela Luthman, överläkare på Stockholms sjukhem, har många års erfarenhet av vård av döende och ska dela med sig av sin erfarenhet av mänsklig styrka, mod och godhet, men också av rädsla, känslor av vanmakt, sorg och övergivenhet i den svåraste stunden. Och beskriva hur den goda döden kan se ut, vilken hjälp som finns till tröst för oss alla som ännu inte dött.

Programmet livesänds!
19/10 kl 19.00

En kväll om Knausgård

Norska Karl Ove Knausgård, född 1968, är en av vår tids mest lästa och hyllade författare i Norden såväl som internationellt. I sin nya romanserie, som inleddes med ”Morgonstjärnan” 2020, utforskar han ämnen som tron, döden och det eviga livet. Men varför återkommer den icketroende Knausgård ständigt till kristna teman? Och är stjärnan som stiger på himlen en symbol för Jesus, eller för djävulen?

Medverkande: GretaSchüldt och jesuitpater Jörg Nies.
Samtalsledare är Eric Schüldt.
28/11 kl 19.00

Kurser

Hösten 2023

Arkivinspelningar

Kontaktinformation

Katolskt Forum/S:ta Eugenia Församling
Kungsträdgårdsgatan 12
111 47 Stockholm

Kommunikations- och Programansvarig
Claudia Hammerich
claudia.hammerich@sanktaeugenia.se
08-505 780 23

Facebook
facebook.com/katolsktforum
Instagram
instagram.com/Katolskt_Forum

Ge en gåva och gör skillnad!
 kr. 
Personlig Information

Kreditskortsinformation
Detta är en säker SSL-krypterad betalning.

Faktureringsuppgifter

Donationstotal: 100 kr.